VINATIGO ENSAMBLAJE TINTO

30.50 
15.25  /l

Punane täidlane vein viiest Kanaari viinamarjast

Selle punaveiniga püüab Viñátigo istandus edasi anda Tenerife looderanniku vulkaaniliste pindade identiteeti ja mineraalsust, mida illustreerib ka etiketti kaunistav vulkaanilise kivimi pilt. See granaatpunane lillakate toonidega vein on ninas intensiivne, tunda on lillasid õisi, tumedad puuvilju, šokolaadi. Suus struktureeritud ja intensiivne elegants. 

Laost otsas

Jaga

Kirjeldus

Piirkond: Islas Canarias – Tenerife

Istandus:

Viinamarjad: Tintilla, Baboso Negro, Negramoll, Listán Negro, Vijariego Negro

Aastakäik: 2019, vaadis kuni neli aastat

Andmed: Alk 13,5%, happesus: 5,5gr/l, pH: 3,65, jääksuhkru sisaldus: <2 gr/l

Sellesse veini liidetakse kokku selle aastakäigu parimad punased viinamarjad, mis kasvanud oma juurtel (ilma pookimata) istutatud taimedel. Eri aastatel valmistatakse segu sõltuvalt saagist, tavaliselt kasutatakse viinamarju Negramoll, Tintilla, Vijariego Negro ja Baboso Negro (etiketil märgistatud täheühenditega).

Pinnas, millel viinapuud kasvavad, on segu väga vanadest ja noorematest vulkaanilistest muldadest, mis on väga mineraalirikkad. Põllud asuvad eri kõrgustel, alates merepinnast kuni 1000 meetri kõrguseni. Sõltuvalt põllust on väga erinev ka selle kliima. Merele lähematel peenardel on aasta keskmine temperatuur kõrgem, 19 ja 23 kraadi vahel, ning sademete hulk ca 200 mm. Ookeanituuled mõjutavad neid kasvutingimusi väga tugevalt. Mida kõrgemal asuvad põllud, seda jahedam seal on ja enam kõiguvad päevased ja öised temperatuurid.

Viñátigo harrastab jätkusuutlikku viinamarjakasvatust, keemilisi ühendeid ei lisata ja haigusi välditakse looduslikke toodetega. Herbitsiide ei kasutata.

Marjad korjatakse käsitsi ja viiakse tehasesse 18 kg kastides. Veinitootmisprotsess algab marjade kiirjahutamisega -5 ja 0 kraadi vahele, et vältida oksüdatsiooni, sulfiteid ei lisata. Igast viinamarjast valmistatakse vein eraldi, kokku segatakse need enne pudeldamist. Eelkääritamine toimub 0 kraadi juures, seejärel kääritatakse 25 kraadi juures keskmiselt 12 päeva. Prantsuse vaatidesse laagerduma jäävad veinid sõltuvalt sordist kuni neljaks aastaks.

Kõik veinid käärivad naturaalsel moel, enne pudeldamist lisatakse vaid minimaalselt sulfitit.

Veini kirjeldus: granaatpunane lillakate toonidega, keskmisest tumedam. Aroom intensiivne, tunda on lillasid õisi, tumedad puuvilju, šokolaadi. Suus struktureeritud ja intensiivne. Soovitatav serveerimistemperatuur 14 kraadi, sobib kokku liharoogadega, vorsti, aga ka sinise kalaga.

 

Lisainfo

Kaal 2 kg
Viinamarjad

Baboso Negro, Listán Negro, Negramoll, Tintilla, Vijariego Negro

Tootja

Viñátigo

Piirkond

Islas Canarias

Maht

75cl

Alkoholisisaldus

13,5%